BHS ENG

Zarobljeni ste u običnom svijetu, zar ne?
Proizvodnja, liderstvo, upravljanje – sve je to dobro i važno, ali znate li šta je još važnije ?

Biti game changer.

08. i 09. februara u Banjoj Luci 

Solarne Energije Ključne za Postizanje Karbonske Neutralnosti – Panel 1 na Balkan Solar Summitu

Banjaluka, 8. februar 2024 – U okviru Balkan Solar Summita, prvi panel pod nazivom “Uloga i značaj solarne energije na putu ka karbonskoj neutralnosti” okupio je stručnjake iz oblasti, a zaključci diskusije predstavljaju ključne smjernice za budući razvoj energetskog sektora.

Moderatorka panela, Sanja Kapetina, vođena je diskusijom sa panelistima Jovanom Joksimović, Petrom Đokićem, Raduškom Cupać, Zlatanom Klokićem i Naidom Taso, istaknutim stručnjacima iz oblasti energetske tranzicije.

U zaključcima panela, istaknuto je da solarna energija igra ključnu ulogu u ostvarivanju ciljeva karbonske neutralnosti, saglasno Sofijskoj deklaraciji o Zelenoj agendi za Zapadni Balkan. Panelisti su naglasili važnost usvajanja Integrisanih energetskih i klimatskih planova kao osnove za buduću energetsku politiku, pružajući jasan signal investitorima za predstojeća ulaganja.

Energetska tranzicija, kako se zaključilo, predstavlja izazov, ali istovremeno neophodnu prekretnicu za postizanje dugoročnih benefita za zemlje regiona i njihove građane. Razvoj solarne energije ključan je za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte i postizanje održivog energetskog sistema.

Vjerujemo da će zaključci ovog panela postati smjernica za buduće politike i investicije u oblasti solarnih energija, doprinoseći globalnim naporima ka borbi protiv klimatskih promjena i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Na Balkan Solar Summitu održao se niz panela koji će dodatno rasvijetliti ključne teme vezane za solarnu energiju i njen doprinos karbonskoj neutralnosti.

PODJELI OVAJ POST