BHS ENG

Zarobljeni ste u običnom svijetu, zar ne?
Proizvodnja, liderstvo, upravljanje – sve je to dobro i važno, ali znate li šta je još važnije ?

Biti game changer.

08. i 09. februara u Banjoj Luci 

Finansiranje Solarnih i Vjetro Projekata: Modeli i Izazovi

Na četvrtom panelu Balkan Solar Summita, posvećenom finansiranju solarnih i vjetro projekata, moderator Petar Mitrović i panelisti Neda Lazendić, Vladimir Rajić, Srđan Ožegović, Aldin Međedović, Nenad Radlović i Francesco Corbo, prenose glavne zaključke.

Panel je istakao potrebu za inovativnim pristupima u finansiranju projekata obnovljivih izvora energije (OIE), s obzirom na dinamičan razvoj sektora i aktuelne izazove. Naglašena je važnost podrške inovativnim modelima koji će omogućiti efikasno sprovođenje projekata u skladu sa promjenama u sektoru OIE.

Takođe, istaknuto je očekivanje od banaka da više favorizuju privatne aranžmane za transakcije vezane za obnovljive izvore energije. Primjetno je da su do sada dominantnu poziciju u obezbjeđivanju finansiranja projekata imali oni koji podrazumijevaju državnu podršku, prije svega Contract for Difference (CfD) projekti.

Ovi zaključci postavljaju temelj za dalje razmatranje efikasnih I održivih finansijskih modela u sektoru obnovljivih izvora energije.

PODJELI OVAJ POST